Dynamisch en groen

Dynamische energieleveranciers zoals Vandebron, Tibber, Frank Energie en Next Energy markeren een verschuiving naar meer flexibele en klantgerichte energieoplossingen. Deze innovatieve bedrijven spelen in op de toenemende vraag naar duurzame energie en transparantie in tarieven. Ze onderscheiden zich door het aanbieden van energietarieven die rechtstreeks gekoppeld zijn aan de marktprijs, waardoor consumenten kunnen profiteren van schommelingen in energieprijzen.

Kosten:
– Energie tegen inkooprijzen
– Inkooptoeslag (gemiddeld 2 cent op stroom)
– Fee van de leverancier: 5 tot 7 euro per maand
– Belasting, heffingen en BTW van overheid
– De all-in stroomprijzen variĆ«ren per dag tussen de 15 en 30 cent

Vandebron – (stroom/gas)

Vandebron onderscheidt zich op de Nederlandse energiemarkt door uitsluitend duurzame energie aan te bieden die lokaal is opgewekt. Klanten kunnen kiezen uit een vast-, variabel- of dynamisch energiecontract. Je kunt elke dag kosteloos overstappen.

Vandebron heeft meer dan 200.000 klanten en is een van de belangrijkste duurzame energieleveranciers in Nederland. Energiemaatschappij Essent nam in 2019 Vandebron over maar ze blijven wel onafhankelijk werken. Elke maand betaal je een voorschot op basis van je verwachte eindverbruik. Aan het eind van elke maand krijg je een specificatie van je werkelijk verbruik. Op het einde van het jaar wordt bekeken of je moet bijbetalen of geld terug krijgt. Stroometiket van Vandebron: 100% duurzaam uit Nederland waarvan 69% windenergie, 29% zonne-energie en 2% biomassa.

Tibber (stroom)

Energieleverancier Tibber werd in 2016 opgericht in Noorwegen. Het bedrijf breidde zich uit naar Zweden en Duitsland en verscheen in 2022 op de Nederlandse markt. Het heeft ongeveer 200.000 klanten in Nederland. Bij Tibber kan je groene stroom uit Nederland afnemen, maar geen gas.

In de app van Tibber zie je precies wanneer je stroom hebt verbruikt en tegen welke tarieven. Je ontvangt daarover iedere maand een digitale factuur. Behalve dynamische stroom kan je een scala van gerelateerde producten kopen zoals Smart Home, slim verwarmen en thuisbatterijen.

Frank Energie (stroom/gas)

Frank is niet de naam van de eigenaar maar afgeleid van het Engelse woord Frank (eerlijk, integer, openhartig, transparant). Het bedrijf is gestart in 2020 en het kantoor staat in Amsterdam. Frank Energie werkt met dynamisch termijnbedragen. Je betaalt elke maand voor je werkelijke verbruik van die maand tegen de prijzen die dan gelden. Je kan bij Frank Energie tevens thuisbatterijen en laadstations kopen. Het stroometiket vermeld: Zonne-energie uit Nederland (72%), Wind van Nederlandse windparken (28%).

Next Energy (stroom/gas)

Next Energy is een Nederlandse energieleverancier die opgericht werd in 2021. Het kantoor is gevestigd in Utrecht. Je kan je voorschot aanpassen nadat je een volledige maand bij hun onder contract hebt gestaan. Stroometiket vermeld: 78% van de groene stroom is van windparken in Nederland en 22% van wind uit Europa.

EnergyZero, , NieuweStroom, Tibber, easyEnergy en Next Energy.