Betrouwbare energieleveranciers

Wat zijn de meest betrouwbare energieleveranciers van Nederland? Dit hoeft niet de beste te zijn of met de hoogste reviews. Je zou kunnen zeggen dat de grootste energieleveranciers het meest betrouwbaar zijn omdat ze al zo lang bestaan en een degelijke reputatie hebben opgebouwd. De kans dat zij failliet gaan is bij hun minder dan bij nieuwe energiemaatschappijen. Eneco, Essent en Vattenfall zijn de grootste energieleveranciers in Nederland.

Eneco

Eneco is voor 80% in handen van de Mitsubishi Corporation dat de grootste handelsmaatschappij is in Japan. De overige 20% zijn overgenomen door het Chubu Electric Power dat eveneens uit Japan komt en een miljarden omzet heeft. Eneco heeft een aandeel van 30% in Greenchoice en is tevens eigenaar van Oxxio. Bij Eneco kun je een dynamisch energiecontract afsluiten en dit bijvoorbeeld combineren met een vaste prijs contract voor gas.

Essent

Essent ontstond uit verschillende fusies van Nederlandse energiemaatschappijen. Het bedrijf wilde samen gaan met NUON maar deze fusie ging niet door. In 2009 werd Essent overgenomen door het Duitse RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk). Essent biedt nog geen dynamische contracten aan.

Vattenfall

Het Nederlandse energiebedrijf NUON werd in 2009 voor 50% overgenomen door Vattenfall. Dit concern is volledig eigendom van de Zweedse staat. In 2015 was Vattenfall voor 100% eigenaar van NUON. Ook Delta behoort tot Vattenfall. Lever je stroom terug, bijvoorbeeld met je zonnepanelen? Dan kun je geen dynamisch contract (FlexPrijsStroom) afsluiten bij Vattenfall.